martes, junio 06, 2006

 
Dels exàmens, de l’estatut i de patates

Encarem la recta final del curs amb dues patates calentes que tenen com a comú denominador, el fet que s’han d’aprovar sinó es vol fer el mateix l’any que ve. Ara bé, el poder de decisió sobre el resultat d’aquestes recau, en última instància sobre nosaltres (i les circumstàncies que diria Ortega i Gasset!).
Serem qui decidirà si ens mengem la patata o, com en el programa de Ramon García, la patata peta.
Com a fan núm. 1 d’aquesta magnífica hortalissa, proposo menjar-nos-la de la manera més gustosa i la resposta no és fàcil. Proposo les següents receptes:

Patates fregides: El que pot significar fer un paper clàssic, però notable. En altres termes, aprovar els exàmens amb aprovats i notables i aprovar l’estatut amb una participació acceptable.
Patates bullides: Aquestes, a diferència del que el seu nom indica, no estan fetes al Bulli. És un plat d’estar per casa i se serveix amb oli. Em begut oli: En suspendràs alguna, i a les votacions de l’estatut sortirà “no”, participant-hi només la família.
Patates Chips: Són d’acompanyament, es mengen perquè si, sense reflexionar. Això és com aquell que s’aixeca un dia i pensa: “avui compraré el pà i tornant decidiré si voto si o no (o si estudio), depenent del color de la baguette”.
Patates vídues: Suposen la mort del seu cònjuge (i no és el moniato!). Vindria a ser com la mort del professor el dia de l’examen.(el meu còndol a la Sra. Rakosnik).
Patates braves: Les úniques que es rebel·len contra que se les menja! Comporta cremar la casa del professor que t’ha suspès. Estatutàriament, significaria una revolta popular i la declaració de l’estat de setge (Cap estatut seria vàlid, en Carod hauria guanyat!)
Patates farcides amb formatge: és el resultat de un gran esforç emprat en la seva elaboració. Estan boníssimes.
Patates esferificades: Aquestes si que són d’una recepta de Ferran Adrià, encara que també es poden comprar congelades a l’Eismann. Per analogia a la seva forma esfèrica, es tradueix en treure una altre nota igualment esfèrica: Un zero tridimensional. Políticament, significa que no guanyen els polítics: Guanyen els vots blancs.


Ja poden enviar PATATA. seguida de la seva elecció al 5555.

Comments:
5555_ PATATA_ Fregides
 
Publicar un comentario



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?